Új csapattaggal bővültünk

b
j

by admin

}

04.21.2021

Lovas Zsolt a Balaton közelében nőtt fel, vitorlás családban, így természetesnek tűnt, hogy ő is megismerkedjen a sporttal. Nagybátyja a helyi vitorlásklub edzője volt, így már kicsi korától tanulta a sportot, 13 éves korában pedig versenyezni is elkezdett.
Vitorlás pályafutásának elejét olyan kétszemélyes hajók határozták meg, mint a Cadet, 420, 470 és 49er, ám karrierje nagy részét, 8 évet, 470-es versenyzéssel töltötte. A kishajós évek után a nagyhajózás felé fordult a figyelme.
2008-ban, Balatonkenesén, Litkey Farkas csapatának tagjává vált, akikkel komoly erőkkel készültek a Kékszalagokra. Zsolt 10 évet töltött el itt és ezalatt ötször nyerték meg a versenyt. Az itt töltött idő alatt rengeteget tapasztalatot szerzett a csapatmunka, hajó fejlesztés és karbantartás terén.

Új csapattaggal bővültünk - Lovas Zsolt
Zsolt jelenleg a Racing Django, egy Decision 35 katamarán boat captain-je. Ő felel a csapat összetartásáért és a hajó műszaki állapotáért. 2019-ben a Racing Django megnyerte a Kékszalagot, ami egyben Zsolt hatodik győzelmét is jelentette.
A nagyhajózás mellet Zsolt nagy szerelme a foiler vitorlázás is. Hobbiként kezdett el Molyozni, amiről így nyilatkozik: „A Moly mindig lenyűgöz a folyamatos fejlesztési igényével, emellett remek platformot kínál a kormányosként való fejlődéshez és új készségek elsajátításához”

Tudástár

Kövess minket

A szerzőről

admin

A Quantum tudástár további posztjai

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Ne maradj le legfrissebb híreinkről, akcióinkról!

Gratulálunk! Sikeresen feliratkoztál!