JET TRAVEL-QUANTUM PÉNTEKI TRÉNING 2016 2.0

b
j

by admin

}

04.21.2016

2016-ban még komolyabb hátérrel, több támogatóval és értékes nyereményekkel folytatódik, JET TRAVEL – QUANTUM SAILS PÉNTEKI TRÉNING 2016. néven a sorozat. A J/24-es hajókkal zajló, hat fordulós vitorlás tréningnek idén is a Balatonfüredi Yacht Club ad otthont.

A Magyar J24 Osztály 2015-ben élesztette újra a Pénteki Regattákat. Az anno egyedülálló kezdeményezésként, egy egész szezonon át tartó, péntek délutáni rövid, pörgős pályákon zajló versengést „újragondolták” a szervezők. A tavalyi „próba futam” sikerén felbuzdulva, idén még nagyobb lendülettel vágnak neki a 2015. évi Quantum Pénteki Tréning szervezői a feladatnak.

Versenykiírás

A Pénteki Tréning támogatóinak sora 2016-ra látványosan kibővült. A névadó támogatókon kívül további szponzorok álltak a kezdeményezés mellé: Bravo Boats, Zhik, Bodri Pincészet, Perfect Home – Itália Konyhastúdió, Energofish és a Manézs Bisztró. A támogatóknak köszönhetően professzionális rendezésben és fordulónkénti szakmai elemzésben lesz része a résztvevőknek, mindenki kap versenypólót, az 1-3 helyezettek pedig minden alkalommal értékes nyereményekben részesülnek. 40-60 ezer forint összértékű vásárlási utalványok, pólók, kiegészítők a Zhiktől és a Quantumtól, borok a Bodri pincészetből. Az értékes nyeremények sorát a döntőre egész csapat számára szóló vacsorautalvány, utazás, és további nagy értékű nyeremények fejelik majd meg. A tréning-sorozathoz jó hangulatú, közös esték kapcsolódnak majd melyeknek az idén újra nyíló Manézs Bisztró ad majd otthont.

A tréning program a világ legnépszerűbb tőkesúlyos one-design vitorlás hajótípusával, a J/24-essel zajlik, ami Magyarországon is a legnagyobb létszámú OD hajó. A versenyen saját vagy bérelt J/24-es hajóval is el lehet indulni.

Fő cél a versenykörülményekhez leginkább hasonlító edzési, gyakorlási lehetőség biztosítása.

Természetesen emellett lehetőséget szeretnének teremteni a szervezők a versenyzéssel kacérkodó vitorlázok számára a J/24-es hajó megismerésére, vitorlázó tudásuk fejlesztésére, a J/24-es Osztályba történő integrálódásukra.

A Pénteki Tréning kiemelt  célkitűzése az  is, hogy az utánpótlás korú,- a kishajós versenyzést különböző okokból feladó – fiatalok számára lehetőséget biztosítson a nagyhajós vitorlázás megismerésére és a J/24 Osztályba történő beilleszkedésre.

A rendezők nem titkolt szándéka továbbá a J/24-es hajóosztály népszerűsítése és a 2017-ben Balatonfüreden rendezendő J/24 Európa-bajnokságra edzési lehetőség biztosítása, további ütőképes egységek képzése.

A tréning-sorozat 6 pénteki edzésnapból és egy 2 napos döntőből áll.

Időpontok:

2016. április 22.

2016. május 13.

2016. június 3.

2016. június 24.

2016. július 8.

2016. augusztus 12.

DÖNTŐ: 2016. szeptember 17-18.

A Pénteki Tréning napokon 16.00-kor kezdődik a program és sötétedésig 3-4 futamot is lebonyolítanak a rendezők. A futamokat követő értékelések, vetítések a vitorlázó és versenyzői ismeretek bővítését, mélyítését szolgálják.

Az elemzések után a napi eredményhirdetés és díjátadó következik, majd a közös vacsora zárja a napot,  remek alkalmat teremtve a munkahét végén egy kis sportos lazulásra.

A 2016-os Jet Travel – Quantum Sails Pénteki Tréning időpontjai általában valamelyik MVSZ nagyhajós versenyhez kapcsolódnak, így a csapatok már pénteken ráhangolódhatnak a másnapi megmérettetésre.

Versenykiírás ITT található

Jelentkezés, nevezés: erik@hercsel.hu

Tudástár

Kövess minket

A szerzőről

admin

A Quantum tudástár további posztjai

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Ne maradj le legfrissebb híreinkről, akcióinkról!

Gratulálunk! Sikeresen feliratkoztál!