Túravitorlák

Túravitorlák éles menethez

Egyértelmű, hogy egy túravitorlának, legyen az nagy vagy orrvitorla, szívósnak, megbízhatónak és időtállónak kell lennie. Minden Quantum® túravitorlát úgy készítünk el, hogy számíthass rá a legmerészebb útjaid során is, mivel felépítése és szabása egyszerűen tökéletes. Biztos lehetsz benne, hogy az időtállóságról is megfelelően gondoskodtunk. Egy túravitorlánál a legnagyobb kihívás, hogy a vitorla megtartsa alakját az idő múltával is – és a Quantum itt is ki tud emelkedni a mezőnyből.

Megszerezni az irányítást

Szél felé vitorlázva a teljesítmény maximumát és a hajó dőlésének optimalizálását a megfelelő vitorlaszabással és az anyag nyúlásának csökkentésével tudjuk elérni. Amennyiben ezek a faktorok megfelelők, később lesz szükség a vitorlafelületek csökkentésére, ráadásul kezelhetőségük is sokkal könnyebb lesz. A Quantum rengeteg opciót kínál, hogy kiválaszthasd a számodra megfelelő megoldást, amivel egyszerűbb és élvezetesebb lesz vitorlázni. Minden upwind vitorlánk hajóméretre, költségkeretre és a te igényedre szabható.

Bőszeles túravitorlák

Ami egyszerű, sokféleképpen használható, túragenakkernek indult, abból végül háromféle, különlegesen kialakított modell lett, hogy megfeleljen a legmerészebb túravitorlázók álmainak is. Versenyvitorláinkból szerzett tapasztalatainkat felhasználva terveztük meg őket, szem előtt tartva a kontroll, a stabilitás és a megbízhatóság jelszavait. A három modellt különböző szögekre optimalizáltuk, hogy biztosan megtaláld, ami igényeidnek a legmegfelelőbb.

Teljesítményre tervezve hosszútávon is

Minden túragenakker több részből, tri-radiál felépítéssel szabunk precíz, 3D-s tervezés alapján. Csak a legmagasabb minőségű nylon, poliészter és laminált genakker anyagokat használjuk fel, és az elkészítés során odafigyelünk a legapróbb részletekre is, ezzel garantálva a tartósságot és megbízhatóságot.

Alapfelszereltség

  •       A sarokerősítések precíz és egyenletes ragasztása megfelelő szakítószilárdságot biztosít
  •       A legyezőalakú sarokerősítések elosztják a terhelést és csökkentik a terhelést a sarkakon
  •       Az első, hátsó és alsó bevarrt trimmzsinórok segítségével megszüntethető a lobogás és további tartás biztosított
  •       További grafikai minták vihetők fel különböző anyagokkal és módszerekkel, szabástól, használattól, költségkerettől függően
  •       Minden genakkerhez tartozik első és hátsó élkötél, valamint vitorlazsák.

Genakkerkezelő rendszerek

Kétféle megoldást ajánlunk az aszimmetrikus genakkerek könnyű kezelhetőségéhez.

Vitorlaösszeszedő zsák (zokni)

Az előkészített vitorlát a ráhúzott tubával együtt felhúzzuk az árbócra. A vitorla használatához egy végtelenített kötél segítségével felhúzzuk a zsákot a vitorla tetejére, ami így kibomlik. Használat után e kötél segítségével visszaengedjük a vitorlára a zsákot, majd akár fennhagyjuk az árbócon, akár leengedjük zsákostul, vitorlástul.

Betekerő rendszer

Két változata van a túragenakkerek betekerő rendszerének. A hagyományos megoldás, melynek során egy torziós kötelet erősítünk a vitorla első éléhez, majd egy roller és egy végtelenített kötél segítségével ki-, betekerjük a vitorlát. Ez a megoldás jól működik kisebb méretű, laposabb vitorláknál, amilyen például az A0.

Nagyobb aszimmetrikus genakkernél, mint például az A3 vagy az A2, a top-down betekerő a megfelelő megoldás. Ugyanúgy torziós kötélre lesz hozzá szükségünk, de ez nem a vitorla első élén, hanem külön fut. Amikor a végtelenített rollerkötelet elkezdjük húzni, a felső rollertől kezd el betekeredni a vitorla, fentről lefelé. Nagyméretű, hasas, hátszélre tervezett vitorlákat így lehet legkönnyebben betekerni.

Értékesítés

8230 Balatonfüred Zsigmond utca 12. (Quantum Sails Hungary Loft)

Rauschenberger Miklós

+36 70 427 0707

Szervíz

8230 Balatonfüred Zsigmond utca 12. (Quantum Sails Hungary Loft)

Pécsváradi Ákos

‭+36 30 833 1221‬

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Ne maradj le legfrissebb híreinkről, akcióinkról!

Gratulálunk! Sikeresen feliratkoztál!