Túravitorlák

Túravitorlák éles menethez

Egyértelmű, hogy egy túravitorlának, legyen az nagy vagy orrvitorla, szívósnak, megbízhatónak és időtállónak kell lennie. Minden Quantum® túravitorlát úgy készítünk el, hogy számíthass rá a legmerészebb útjaid során is, mivel felépítése és szabása egyszerűen tökéletes. Biztos lehetsz benne, hogy az időtállóságról is megfelelően gondoskodtunk. Egy túravitorlánál a legnagyobb kihívás, hogy a vitorla megtartsa alakját az idő múltával is – és a Quantum itt is ki tud emelkedni a mezőnyből.

Megszerezni az irányítást

Szél felé vitorlázva a teljesítmény maximumát és a hajó dőlésének optimalizálását a megfelelő vitorlaszabással és az anyag nyúlásának csökkentésével tudjuk elérni. Amennyiben ezek a faktorok megfelelők, később lesz szükség a vitorlafelületek csökkentésére, ráadásul kezelhetőségük is sokkal könnyebb lesz. A Quantum rengeteg opciót kínál, hogy kiválaszthasd a számodra megfelelő megoldást, amivel egyszerűbb és élvezetesebb lesz vitorlázni. Minden upwind vitorlánk hajóméretre, költségkeretre és a te igényedre szabható.

Bőszeles túravitorlák

Ami egyszerű, sokféleképpen használható, túragenakkernek indult, abból végül háromféle, különlegesen kialakított modell lett, hogy megfeleljen a legmerészebb túravitorlázók álmainak is. Versenyvitorláinkból szerzett tapasztalatainkat felhasználva terveztük meg őket, szem előtt tartva a kontroll, a stabilitás és a megbízhatóság jelszavait. A három modellt különböző szögekre optimalizáltuk, hogy biztosan megtaláld, ami igényeidnek a legmegfelelőbb.

Teljesítményre tervezve hosszútávon is

Minden túragenakker több részből, tri-radiál felépítéssel szabunk precíz, 3D-s tervezés alapján. Csak a legmagasabb minőségű nylon, poliészter és laminált genakker anyagokat használjuk fel, és az elkészítés során odafigyelünk a legapróbb részletekre is, ezzel garantálva a tartósságot és megbízhatóságot.

Alapfelszereltség

      A sarokerősítések precíz és egyenletes ragasztása megfelelő szakítószilárdságot biztosít

      A legyezőalakú sarokerősítések elosztják a terhelést és csökkentik a terhelést a sarkakon

      Az első, hátsó és alsó bevarrt trimmzsinórok segítségével megszüntethető a lobogás és további tartás biztosított

      További grafikai minták vihetők fel különböző anyagokkal és módszerekkel, szabástól, használattól, költségkerettől függően

      Minden genakkerhez tartozik első és hátsó élkötél, valamint vitorlazsák.

Genakkerkezelő rendszerek

Kétféle megoldást ajánlunk az aszimmetrikus genakkerek könnyű kezelhetőségéhez.

Vitorlaösszeszedő zsák (zokni)

Az előkészített vitorlát a ráhúzott tubával együtt felhúzzuk az árbócra. A vitorla használatához egy végtelenített kötél segítségével felhúzzuk a zsákot a vitorla tetejére, ami így kibomlik. Használat után e kötél segítségével visszaengedjük a vitorlára a zsákot, majd akár fennhagyjuk az árbócon, akár leengedjük zsákostul, vitorlástul.

Betekerő rendszer

Két változata van a túragenakkerek betekerő rendszerének. A hagyományos megoldás, melynek során egy torziós kötelet erősítünk a vitorla első éléhez, majd egy roller és egy végtelenített kötél segítségével ki-, betekerjük a vitorlát. Ez a megoldás jól működik kisebb méretű, laposabb vitorláknál, amilyen például az A0.

Nagyobb aszimmetrikus genakkernél, mint például az A3 vagy az A2, a top-down betekerő a megfelelő megoldás. Ugyanúgy torziós kötélre lesz hozzá szükségünk, de ez nem a vitorla első élén, hanem külön fut. Amikor a végtelenített rollerkötelet elkezdjük húzni, a felső rollertől kezd el betekeredni a vitorla, fentről lefelé. Nagyméretű, hasas, hátszélre tervezett vitorlákat így lehet legkönnyebben betekerni.

Értékesítés

8230 Balatonfüred Zsigmond utca 12. (Quantum Sails Hungary Loft)

Rauschenberger Miklós

+36 70 427 0707

Szervíz

8230 Balatonfüred Zsigmond utca 12. (Quantum Sails Hungary Loft)

Pécsváradi Ákos

‭+36 30 833 1221‬

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Ne maradj le legfrissebb híreinkről, akcióinkról!

Gratulálunk! Sikeresen feliratkoztál!