iQ Technológia

iQ technológia®

A Quantum Sail Design Group új szintre emelte a vitorlagyártás tudományát, melynek eredményeként még gyorsabb, még hatékonyabb vitorlák születnek. Ezt hívjuk iQ technológiának®, röviden, ez az iparág legintelligensebb egyedi membrán vitorla fejlesztő eljárása.

A cégek többsége már kész szerszámokat használ a gyártáshoz. Ezzel szemben a Quantum több mint 20 éve fejleszti saját, integrált gyártási rendszerét olyan emberek segítségével, kiknek hatalmas tudás és tapasztalat áll rendelkezésére a vitorlázás és mérnöki tevékenységek terén. Az iQ eljárás egy rendszerbe foglalja a csúcstechnológiás tervezési és gyártási folyamatokat a rendszeres vízi tesztekkel, így eredményez kiváló teljesítményű vitorlákat, igény szerint megismételhető formát.

A vitorla tervezése a 3D modell megalkotásával, és annak virtuális tesztelésével kezdődik. Véges elem analízis módszerével vizsgálják a modellt aerodinamikai teljesítmény, és szerkezeti stabilitás szempontjából. Miután a modellt finomhangolták, és elkészült a végső vitorlaszerkezet terve, az egész a gyártórészlegre kerül, ahol milliméteres pontossággal kezdődik el a gyártás. Az élsport igényeinek megfelelően a maximális teljesítményt a szigorú körülmények közt végzet vizi tesztek során érik el.

Az iQ technológia® garancia a Quantum vitorlák minőségére. Azok a vitorlázók, akik a Quantum vitorláit választják, biztosak lehetnek benne hogy vitorlájuk a legkifinomultabb fejlesztési és gyártási technológiák felhasználásával készült. Fejlesztéseink célja hogy vitorláink minden körülmények közt, minden vitorlázó igénynek maximálisan megfeleljen.

IQ Technology