Többtestűek

Legyen szó túra, vagy versenyvitorlázásról, a többtestű hajók különleges megoldásokat igényelnek

A többtestű hajók jelenleg az iparág leggyorsabban növekvő ágazata. A Quantum olyan vitorlákat kinál, melyekkel a legtöbbet hozhatja ki ezekből a hajókból.

Mint minden új vitorla tervezésekor, itt is a célkitűzések meghatározása az első. A Quantum a fejlesztés során figyelmébe veszi az ön igényeit, és segít kihozni a maximumot hajójából. A vitorlák készülhetnek hagyományos szövött anyagból, vagy a szabadalmaztatott Fusion M® membránból.

A Fusion M® gyártása során az iparág legkifinomultabb alakformálási és laminálási eljárását használjuk. Az egész tervezési és gyártási folyamatot iQ Technológiának® nevezzük, ez az alapja a nálunk készülő versenyvitorlák gyártásának. Vitorlák a valaha volt legkiválóbb vitorlatervező csapattól, melyek már bizonyítottak a vizen, a versenyek élmezőnyében. Formájuk maximális sebességet, hatékonyságot biztosít, és bármikor reprodukálható – amit más gyártók nem mindig garantálnak.

Nyilvánvaló, hogy a nagyobb vitorla, nagyobb súlyt is jelent, ezért a fő kérdés az, milyen anyagból készüljön a vitorla. A Fusion M® vitorláink 15-20 %-kal könnyebbek a hagyományos varrott vitorláknál, és mindemellett formatartóbbak is. Teljesen újra gondoltuk a halfejet és a vitorla többi alkatrészét, új anyagokat és formákat kínálunk, mindazért hogy a vitorla minél könnyebb, ellenállóbb és formatartóbb legyen.

 

Quantum Special Projects Group – az igazán nagy hajókhoz.

Eltökélt szándékunk hogy vitorláink világszínvonalúak legyenek. Az óriás többtestűek speciális igényeket támasztanak, melyek megkövetelik a vitorla gyártó, hajóépítő, hajótervező, rigg gyártók, projekt menedzser, és a tulaj szorosabb együttműködését. Mivel a szinte minden egyedi egy ilyen vitorlán, magas fokú mérnöki munkát igényel. Ezért a Quantum házon belül alapított egy csapatot, akik a világ különböző pontjain ezen vitorlák és rendszerek fejlesztésével foglalkozik. A tervezőink és vitorlavarróink képességei, tudásuk és rengeteg tapasztalatuk az egész projekt során nélkülözhetetlen, az gyártástól az átadáson át, folyamatos szervíztámogatásig. A világ bármely pontján, Pálma (Spanyország), Newport (Rhode Island), ST Maartin, Aucland (Új-Zéland ), Fokvaros (Dél-Afrika ) munkatársaink készen állnak a szuper jachtok fogadására, és minden igényt kielégítő támogatást nyújtani.